V. ULUSLARARASI TÜRK-ASYA KONGRESİ
"Asya’da Güvenliğin İnşası ve CICA"
YER
İstanbul Grand Cevahir Kongre Merkezi
TARİH
3 - 5 Haziran 2010

Güney Asya Araştırmalar Merkezi (CSAS) Direktörü N. Pandey’in TASAM Ziyareti

Çin ve Türkiye’nin de gözlemci olarak bulunduğu bu yıl on sekizincisi düzenlenen SAARC ( South Asian Association for Regional Cooperation | Bölgesel Barış için Güney Asya Birliği ) Zirvesi 26-27 Kasım 2014 tarihlerinde Nepal’in başkenti Katmandu’da gerçekleşmiştir. “Barış ve Refah için Daha Derin Entegrasyon” teması altında, bölgesel işbirliğine vurgu yapan Zirve’ye Afganistan, Bangladeş, Butan, Hindistan, Maldivler, Pakistan, Sri Lanka ve Nepal ülkeleri katılım göstermiştir.

Nepal’in başkenti Katmandu’da yer alan Güney Asya Araştırmalar Merkezi ( Centre for South Asian Studies | CSAS ) Direktörü Sayın Dr. Nishchal N. Pandey, 5 Aralık 2014 tarihinde TASAM İstanbul ofisini ziyaret etmiştir. SAARC Zirvesi’nden, Güney Asya’daki değişen dinamiklerden ve son gelişmelerden bahseden Pandey, dünyadaki değişen rekabet ortamı, Çin’in Güney Asya’ya ve dünyaya etkisi konusundaki görüşlerini de paylaşmıştır.

CSAS Direktörü, TASAM ile gelecek projelerde birlikte hareket etme isteğini dile getirmiş, ortak çalışmalar yapmayı önermiştir. Ayrıca,0 Türkiye’nin Güney Asya ve Afrika’daki rolünden ve öneminden bahsedilen toplantıya TASAM Başkanı Süleyman Şensoy, İslam Ülkeleri Düşünce Kuruluşları Platformu Genel Sekreteri Yrd. Doç Dr. Hilmi Özev ve TASAM Uzman Yardımcısı Dilek Kütük katılmıştır.